Hva skjer med håret ditt under en permanent?

Jeg vurdere å ta en permanent(strukturomforming) på håret. Håret mitt er typisk asiatisk hår.

Hva skjer med håret under en permanentbehandling(strukturomforming)?

Jeg har valgt å nevne strukturomforming i forbindelse med permanent, siden det er det som skjer i håret når det utføres. Håret brytes og oksideres.

For å forstå hvordan en permanent fungerer, så må det nevnes om hva som danner bevegelse/krøll/fall i håret. De fleste av oss har sikker opplevd å ha våknet med en funky frisyre etter å ha lagt seg med vått hår. Grunnen til dette er hydrogen-bindingene i håret, såkalt svak binding, fordi denne type binding brytes allerede ved kontakt med vann.  Denne bindingen er en av to bindinger i håret som har noe å si for krøll i håret. Den andre bindingen kalles for SS-binding(svovelbinding), såkalt sterk binding. For denne bindingen må det kjemikalier til for å bryte ned(reduseres).

Rekkefølgen i en permanent:

1. Håret vaskes en gang.

2a. Ved krøll, så rulles håret. 2b. Ved anti-permanent, så gres håret rett.

3. Permanentolje påføres. Oljen bryter(reduserer) SS-bindingene. Litt avhengig av produsent og styrke, så skal oljen bryte ned SS-bindingene i 12-20 min.

4. Oljen skylles ut. Deretter skal håret oksideres. Her brukes fiksering som stabiliserer SS-bindingene. Disse svovelbindingene vil prøve å finne den nærmeste frie svovelbinding.

5. PLEIE.

Normalt så anbefales det at håret ikke skal vaskes på 48 timer etter behandlingen, siden SS-bindingene trenger den tiden på stabiliseres. En strukturomforming er en stor påkjenning for håret, så håret bør pleies godt.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *