Hvordan få den perfekte sommerblondfargen?

Nå nærmer sommeren seg og da må vi få frem sommerhåret.

Et eksemplarisk sommerhår, har vi håret til Monique Lund:


Lånt fra moniquelund.com

Jeg hadde gleden av å farge og stripe håret til Monique for noen uker siden.

Med et blondt hår så er det alltid den vanskelige jobben med å finne balansen mellom å lysne håret nok og evt unngå gulskjær.

De fleste blondiner som farger og striper håret har som regel litt ettervekst som er mørkere. Denne delen er den mest krevende delen, fordi det forekommer store mengder pigmenter her.

Det går an å helbleke håret for å få vekk mesteparten av pigmentene, men dette er ikke å anbefale dersom du ønsker å ha et pent og sunt hår.

En god regel å bruke her, er å ikke satse på for lys farge og heller pakke tettere med foliestriper etter at fargen er satt i bunn. På denne måten kan man holde fargen kaldere og heller bruke stripeeffekten til å bryte opp fargen.

Husk også at de fleste bruker skille i håret og det kan være lurt å pakke noen ekstra folier akkurat der.

Når fargen og stripene er skylt ut kan man bruke en minicolor(glasvask), slik at stripene ikke ser overoksidert ut. På denne måten ser resultatet naturlig ut.

2 Comments
 1. Hei,

  legger du foliestriper mens fargen er i bunn? Og hvilken toner (minicolor) anbefaler du til blondt hår?

  1. Hei Birgit!

   Det er fullt mulig å legge foliestriper oppå bunnfarge. Fargen for å tone håret i vasken kan variere ettersom hva slags utgangspunkt man har og hva slags resultat man ønsker.
   Håper det var til hjelp.

   Mvh

   Hendrix

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *