Frisørene tjener mer og kundene betaler mindre!

Frisørene tjener mer og kundene betaler mindre!

De to siste årene har vært givende for meg både privat og jobb. Jeg har blitt velsignet med en sønn og snart så skal jeg få på en ring som vil fortelle verden om min endrede sivilstatus. Jeg har klart å etablere to salongen og jeg har klart å sysselsette 10 frisører med kun 100 000kr i egenkapital og 150 000kr i lån. Det kan tenkes at jeg burde lene meg litt tilbake og nyte det jeg har fått til, men det skjer nok ikke med det første.

Allerede nå klør det i mine fingre etter å etablere flere salonger, kapre større markedsandeler og forbedre mine tjenester og produkter. Så det blir nok ikke lenge til jeg setter i gang med nytt prosjekt. Kanskje blir det en ny Hendrix-Hair-frisørsalong i din by?

Det er mange som spør om hvordan jeg har fått til alt det jeg har fått til på så kort tid. Og ofte spør jeg meg selv om det samme. Er det noe jeg gjør som er så annerledes enn andre salongeiere?

Noe gjør jeg jo annerledes.

Les hvor mye du får igjen etter skatter og avgifter

Da jeg gikk på BI i Nydalen skrev jeg en fagoppgave i Strategi. Jeg hadde allerede da planer om å starte min egen frisørsalong og det ble veldig naturlig å rette strategioppgaven mot oppstart av frisørsalong. Dette var med på å konkretisere mine tanker og idéer om optimalisering av drift, samt kartlegge interne og eksterne forhold som berører frisørbransejn. Med mine daværende erfaringer og kunnskap ville jeg lage noe helt nytt. LItt sånn Boldly go where no hairdressers have gone before.

Mine idéer om optimaliserng var da og er fortsatt veldig enkle. Alle vil enten betale mindre eller tjene mer. Så hvorfor ikke oppfylle de to kriteriene?

Jeg ville se en Pareto-forbedring mellom interessentene i frisørenes virke. Altså bidra til endring der minst en av partene får en forbedring uten at det går på bekostning av de andre interessentene. Interessentene her er: eier, kunder, levenrandører og frisørene.

Jeg kommer til å skrive et eget innlegg ang det med bloggerne.

Fornuftig hår fornuftig pris.

Jeg hadde stor fokus på frisørene som interessenter siden det er de som utfører arbeidet og det stort sett er stor mangel på frisører. Systemet for lønn til frisørene som jeg lagde ble mye bedre enn jeg hadde forventet. Resultatet jeg regnet ut utgjorde minst 50% forbedring ift tarifflønn på 131kr i timen for nyutdannede frisører og ca 30% bedre enn gjennomsnittet i følge studenttorget.no. Disse prosentene er utregnet av de prisene vi fører i dag. Da jeg først regnet ut de første resultatene brukte jeg høyere priser som grunnlag og da fant jeg ut ta jeg kunne utvide Pareto-forbedringen til flere av interessentene. Da begynte jeg å tenke på kundene. Jeg satt en pris som skulle være overkommelig og med dette valgte jeg en kostnadslederskapsstrategi fremfor differansiering. De fleste frisørsalonger jobber allerede med differansiering innfor å lage et uttrykk for det moderne håret.

Dette ville ikke jeg jobbe med siden jeg da mente og fortsatt mener i dag om at det begrenser markedssegmentet. De er mange som ikke vil inn i en super trendy frisørsalong da det ofte er forbunnet med høye priser og ultra “kreative” frisører. Jeg ville jobbe med pent hår som er enkelt å få til slik at kunden kunne sendes hjem med den kunnskapen å gjøre det selv hjemme. Mange av de “kreative” frisørene vil sikkert synes at jeg er kjedelig på hårfronten, men jeg kan love dere at det ikke er kjedelig å ha et så godt økonomisk resultat samtidig som man gir til kunden det de vil ha.

Med de to elementene kunne jeg uttrykke min visjon: Fornuftig hår, fornuftig pris.

Vi tjener mer samtidig som du betaler mindre. Hvordan er det mulig? Følg med på neste innlegg🙂

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *