Ikke bli helt utbrent!!

Ikke bli helt utbrent!!

Trodde bildet var av meg, men det var “just another asian dude””

Vi har akkurat rundet av mairushet og det har vært sinnsykt mye å gjøre og det gjør meg glad i hjertet og i lommeboka. Vi har klart å gjøre ting riktig og vi gjør noe vi er stolt av. Noe som absolutt motiverer til å fortsette å gjøre det bedre. Samtidig er det viktig å finne riktig balanse mellom tilfredshet og suksess. Vi hos Hendrix Hair opplever for tiden stor suksess. Vi er godt omtalt i sosiale medier, samtidig som vi tjener godt. Vi har mye å gjøre på jobb med både eksisterende og nye kunder. Men når man opplever suksess, så er det også viktig at man nyter det. Jeg må innrømme at jeg selv ikke er så flink til det siden jeg allerede har påbegynt mine nye planer om å utvide med flere frisørsalonger. Så det er en ting jeg er nødt til å lære meg.

 

Jeg har fortalt mine kollegaer at jeg gjerne vil at de skal kunne sette opp sine arbeidsdager mest for at de skal kunne benytte tiden sin mer effektivt. På denne måten slipper de å være på jobb de dagene de ikke har kunder. Men siden det har vært så mye å gjøre, så har mange av kollegaene mine heller jobbet mer enn det jeg hadde forventet. Dette er jo bra på mange måter, men samtidig må man passe på at det ikke blir for mye jobbing. Man må passe på å få riktig mengde med jobbing. Sånn er det kanskje med alt, noen får for mye og noen for lite. Det er jo mengden som avgjør om hva man har godt av. F.eks med alkohol, så var det 373 mennesker på landsbasis som døde i 2010. Og sikkert enda flere  Men alkohol i riktig mengder kan føre til ganske mye moro. Selvfølgelig dersom du er over 18 år:) og ikke mens man jobber.

Mange av mine kollegaer er unge, dvs at de er under 30år. I følge BSU så er man til og med ungdom frem til man er 34år. Takk for den du. Men selvom de er unge og innehar store mengder jobbmotivasjon, så kan de også bli utsatt for utbrenthet.

Noen tegn på utbrenthet:

  • Manglende motivasjon og overskudd
  • Medynk for seg selv
  • Dårlig samvittighet for tidsmangel
  • Manglende evne til å sette pris på det man har

Det høres kanskje kjent ut?

Det burde det. Dersom man skal leve til man er hundre, så håper jeg inderlig at de fleste på et eller annet tidspunkt opplever at de nærmer seg utbrenthet for erfaringens skyld. Dersom man ikke har opplevd det, så har man ikke referanse i forhold til når man er i sitt ess og er full av motiavasjon. Dessuten så er det sunt å ha vært utbrent for å kunne avgjøre neste gang man nærmer seg det. For det skal være lov å presse seg selv litt. Og hvis man ikke presser seg selv så forblir man på stedet hvil og det er litt kjedelig. Det er ikke noe galt i ønske å bli best. Tro at du er noe.

For min del så er det kanskje på tide med en liten pause da jeg merker at kroppen prøver å fortelle meg at han er sliten.

Unngå å bli utbrent.

Kroppen er din bestevenn. Han forteller deg når han er sliten og da burde man høre på han. Siden det er din bestevenn, så er det ikke alltid lett å unngå å krangle, men han bare prøver å hjelpe deg. Det koster så mye mer å reparere en skade enn å være føre-var.

Husk at du bestemmer. Man klarer ikke alt, så man må ha realistiske forventninger til hva man skal prioritere. Ikke påta deg oppgaver fordi du tror at andre forventer det av deg når grensen er nær.

VIktig med pauser. Vi blir alle slinte. Det er greit å stikke av inni mellom. Når man kommer seg bort litt fra hverdagen og sine gjøremål, så er det ofte enklere å få perspektiv på ting. Man kan sortere tanker og finne ut hva man egentlig vil.

Det viktigste er kanskje at man snakker med noen om det. Man blir nok overrasket over hvor mange som har de samme problemene. Bare ikke kom til meg, siden jeg er ganske så utålmodig og vil antagligvis bare be deg om å skjerpe deg og skjenke bort alle dine sorger, hvis du er over 18år.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *