Avgjørelser...

Avgjørelser...

Så fort ting har gått i det siste. Det har skjedd så mye på så kort tid at jeg selv ikke var klar over ting som skjedde. Som jeg har fortalt mine kolleger og noen få kunder og bloggere, så har jeg nå innsett at det er på tide å slutte som frisør. Jeg skal  jobbe ut oktober.

Med den farten som Hendrix Hair utvikler seg, så er jeg nødt til vie all min oppmerksomhet til administrasjonen. Med to frisørsalonger og enda en på vei så er det mye arbeid med tilrettelegging og opplæring av nye frisører som skal begynne hos oss.

Jeg ble spurt her om dagen om hvor stor jeg ser for meg at Hendrix Hair skal bli. Da måtte jeg si at jeg ikke helt visste. Jeg har ingen konkret størrelse som jeg sikter etter. Alt jeg visste var at frisørbransjen trenger en forandring og friskt blod. Jeg prøver også å implisere min visjon til så mange som mulig. Og jeg håper at flere frisører snart oppdager at de også kan lykkes sammen oss.

De eksisterende forretningsmodellene som mange frisørsalonger bruker i dag er for lenge siden utdatert. F.eks. så er det så mange frisørsalonger som blir drevet av frisører. Da blir det ofte altfor stort fokus på hår og altfor lite fokus på forretning. Du kan være Norges beste frisør, men fortsatt mislykkes som salongeier dersom du selv ikke bryr deg om forretning. Og det er altfor mange av disse frisørene der ute.

Her går også mitt veiskille. Det er allerede mange flinke frisører der ute og altfor få flinke forretningsfolk som faktisk bryr seg om bransjen. Mange forretningsfolk bryr seg bare om å maksimere den økonomiske verdiskapningen for eierne. De glemmer ofte de menneskene som faktisk gjør jobben. Og dette reflekteres gjennom tarifflønn for frisører. Se PDF-linken her! Inkludert feriepenger så vil tariffen tilsi ca 250 000kr i året. Med den prisutviklingen på varer og tjenester, så ser jeg ikke at noen kan klare seg på den lønna.  Lån på den lønna for å kjøpe bolig i Oslo er nærmest utelukket. Det er en av årsakene at de fleste frisører ikke ønsker å jobbe som frisører etter passert en alder på 30 år.

Frisørbransjen er i ubalanse og trenger en motvekt.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *