Investor eller franchise-avtale?

Hittil har det vært slik at jeg har jobbet med Hendrix-Hair- konseptet helt alene. Jeg har mange frisører rundt meg og de har vært flinke til å gi meg “input” på hvordan vi burde gå frem for å løse frisørrelaterte ting. Men i det siste så har jeg hatt mangel på både tid og krefter til å videreutvikle konseptet. Det er også en av grunnene til at jeg sluttet å klippe og heller nå fokuserer på drift og utvidelse.

Det som var litt interessant var at jeg har fått tilbud om et samarbeid av noen gutter som ønsker å gjøre en franchise-avtale med meg. Avtalen skulle gå ut på å utvide Hendrix Hair med opptil 6 frisørsalonger i året rundt omkring i Norge og kanskje internasjonalt. De vil da hjelpe meg med kapital, oppstart og oppfølging av frisørene. Det hadde vært deilig å kunne bli avlastet litt, men nedsiden er at jeg vil miste en stor andel av fortjenesten da disse guttene ønsker å bli partnere i selskapet. Vi hadde tenkt å dele selskapet i A- og B-aksjeklasse, hvorav jeg beholder 100% av A-askjene og vi da fordeler B-aksjene oss i mellom. A-askjene er det som gir rettigheter til å bestemme i selskapet, mens B-askjene gir rett til sine respektive andeler av overskuddet. Det vil si at jeg fortsatt eier selskapet og rettighetene til navnet “Hendrix Hair”, men får mindre andel av overskuddet.

Hvis jeg ser på verdiskapningen i selskapet med tanke på dette samarbeidet, så ser det ut til at vi kan øke verdien ganske raskt og vi kan distribuere våre frisørtjenester til flere steder i Norge. Selve “brandet” Hendrix Hair ville ha vokst seg ganske stor. Jobbmengden for meg blir fordelt på andre. Men igjen så vil fortjenesten være mindre for meg med alle disse partnerne.

Jeg har snakket med mine frisører og de mener at de heller støtter meg i å fortsette alene med en mer moderat utvidelse. Det vil si at vi kun utvider med maks to frisørsalonger i året. Nedsiden med dette er at jeg ikke får tilført nytt kapital for å utvide, da det koster noen kroner å få en salong opp og gå. Ikke minst arbeidstimer med å få alt på plass. Jeg vil da uansett være avhengig av en investor for å kunne utvide. Men en investor til den summen jeg kommer til å trenge vil nok ikke kreve like stor andel av fortjenesten som de guttene som ønsket seg en franchise-avtale.

Jeg er i utgangspunktet interessert i å utvide så mye som mulig,, slik at Hendrix Hair kan være med på å sette “standardverdien” for frisørbransjen. En slik franchise-avtale som et verktøy til å utvide selskapet vil nok gi størst vekst, men jeg tror det vil være på bekostning av både kvalitet og egen fortjeneste.

Jeg tror at dersom jeg hadde inngått en slik franchise-avtale, så vil jeg komme til å angre på det i det lange løp. Så kommer nok til å fortsette som vi gjør nå og heller se om jeg kan finne en investor. Dessuten så er to frisørsalonger i året ganske rask vekst.

Hendrix Hair åpnet frisørsalong i Stavanger i 2014 og  Oslo Sentrum i 2015 og snart Drammen ila 2016. Så dersom du trenger frisør i Stavanger kan du kontakte avdelingen på hair5@hendrix.no eller +47 51555400 . Er du på jakt etter ny  frisør i Drammen , kontakt hair8@hendrix.no

Prøve online regnskapsfører? Trenger du ny regnskapsfører i Oslo, Bergen, Stavanger, Trondheim eller Drammen? Prøv våre regnskapsførerne fra Accounting Group og opplev hvor mye enklere papirløst regnskap er i dag.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *