”Hva skal jeg gjøre med håret mitt?” By Kaja Marie

”Hva skal jeg gjøre med håret mitt?”  By Kaja Marie

”Hva skal jeg gjøre med håret mitt?”

By Kaja Marie 

Denne setningen har så å si alle mine venninner sagt før de skal til frisøren. De aner ikke hva de vil gjøre med håret, men de vet at de vil gjøre noe nytt. Farge det, klippe det, stripe det eller kanskje få lengre hår? De fleste rådfører seg med frisøren sin, og de aller fleste ender opp med noe de er veldig fornøyd med.

 

Forrige gang jeg satt i frisørstolen hos Karianne, spurte jeg henne hvilke frisyrer og farger som var mest etterspurt for tiden. Til svar fikk jeg at det som er mest ”in” nå er å finne den klippen som passer til din ansiktsform og hårfargen som passer til din hudtone. Dette er noe jeg synes er kjempe spennende, ettersom alle magasinene hver eneste sesong skriver om ”de hotteste frisyrene denne sesongen”, men det vi egentlig vil ha når vi kommer til frisørsalongen er det som passer oss best.

 

Så, la oss se på hva som passer de ulike ansiktsformene:

 

Ovalt ansikt

 

 

I utgangspunktet er den ovale ansiktsformen den optimale. Er du så heldig å ha en oval ansiktsform, kler du alle frisyrer. La personlighet og livsstil styre, uavhengig av moter og trender.

 

Firkantet ansikt

 

En firkantet ansiktsform har ofte litt skarpe hjørner, og man bør derfor unngå harde linjer mot ansiktet, som en bob. Gå for en oppklippet lugg for å myke opp hjørnene, og la håret være oppklippet nedover så det dekker kjevepartiet. Lag illusjoner med fargespillet i håret: lysest øverst, mørkest på midten og mellomtone nederst. Unngå hestehale og kort hår, som fort kan bli veldig maskulint.

 

Hjerteformet ansikt

 

 

Et hjerteformet ansikt har ofte bred panne, mens ansiktet går ned i en spiss mot haken. En lugg som enten er tung eller lett roer ned den øverste delen av ansiktet, og fra kinnbeina og ned kan du klippe opp eller skjære slik at det blir bevegelse i håret. Krøller fra øreflippen og ned myker opp haken, som lett kan virke for spiss. Unngå sideskill.

 

Rundt ansikt

 

 

Har du rundt ansikt bør du satse på midtskill eller myk sideskill. Skap høyde og bevegelse på toppen, og sørg for at håret er lysest her. En myk, slørete lugg er kledelig til et rundt ansikt. Midtskill og glatt, langt hår eller bølger fungerer også, men vær forsiktig med korketrekkere.

 

Smalt ansikt

 

Et smalt ansikt virker kraftigere med en kort frisyre, som en bob. Sideskill og lugg gir flott symmetri, og har en forkortende effekt på et smalt ansikt. Unngå midtskill og for langt, rett hår, som vil få ansiktet ditt til å se lengre ut.

 

Håper du ble litt klokere nå, jeg vet hvertfall hva jeg skal gå for neste gang jeg er hos frisøren! Og hva hårfarge angår, det kan nok frisøren din alt om, så ikke hver redd for å spørre.

 

Kilde: tv2.no (http://www.tv2.no/underholdning/happyday/skjonnhet/finn-frisyren-som-kler-deg-3398332.html)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *